top of page

Bijzetting in een bestaand graf

Een bijzetting vindt plaats wanneer de partner, kinderen, vriend(in) of familie van de eerder overleden dierbare ook overleden is. De overleden dierbare van u wordt dan bijgeplaatst in het graf van de eerder overleden dierbare.
Uw uitvaartverzorger geeft hier doorgaans de opdracht voor aan de steenhouder die de eerste keer het monument geplaatst heeft. Maar uiteraard mag u dit ook zelf beslissen.
U mag namelijk zelf beslissen wie het monument er afhaalt en teruggeplaatst, wat veel mensen niet weten.

Als wij het monument van het graf lichten, zal het monument meegenomen worden naar de werkplaats om deze opnieuw te beletteren en/of aan te passen.

Enkele weken na de uitvaart nemen wij contact met u op met het verzoek om de gewenste aanvullende tekst en eventuele (renovatie)werkzaamheden door te geven.

Na deze werkzaamheden plaatsen wij het grafmonument weer terug.

Een minder bekende, maar steeds vaker voorkomende asbestemming is het bijplaatsen en/of begraven van de asbus in een bestaand (familie)graf.  Op deze manier kan een familielid, welke de wens had om gecremeerd te worden, toch een plaats krijgen in een familiegraf. Voor de bijzetting van een asbus is het vaak niet nodig om het bestaande grafmonument te verwijderen. De asbus wordt dan door middel van een schuin gegraven opening onder het grafmonument geplaatst. Naar keuze kan een aparte kleine gedenksteen geplaatst worden of de naam kan bijgeplaatst worden op de reeds bestaande gedenk steen.

Voor een goed advies nemen wij graag de tijd en vragen u daarom een afspraak te maken.
06-55.48.90.60
Email:
info@vandongennatuursteen.nl
OPENINGSTIJDEN

 

Wij zijn telefonisch te bereiken van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur voor het maken van een afspraak. Een afspraak maken kan zowel voor overdag als in de avond of weekend.

 

bottom of page